Mattias toppbild

Köket

Köket ger hemkänsla och trivsel där all mat tillagas av vår egen kökspersonal. Vi vill erbjuda våra boende och våra övriga lunchgäster den bästa hemlagade näringsriktiga maten och en trevlig måltidsstund.

All mat som serveras hos oss på Edsätra lagas i vårt eget kök där näringsriktig anpassad mat för äldre förbereds och tillagas under ledning av vår uppskattade kökschef Mattias Eriksson. 




Färska råvaror och grönsaker används i produktionen. Bakning av både matbröd och kaffebröd är dagliga inslag i verksamheten. Festmåltider såsom exempelvis Nobelfest, kräftskiva, surströmmingsskiva och skördefest mm anordnas varje år. Menyn följer högtider och årstider.

De som bor hos oss har möjlighet att påverka och engagera sig i menyn.  De finns möjlighet för närstående att äta hos oss tillsammans med den boende nere i vår matsal. Se till att boka dagen innan och för helgbokning gäller de att boka på vardag innan helg. Vi kan inte ta emot för många samtidig, boka i tid, menyn finns här på hemsidan. Ta kontakt med köket på 0840017015 för att boka, prata gärna med kökschef Mattias Eriksson.


Hemlagad husmanskost med närodlade råvaror

Under ledning av kökschef Mattias Eriksson lagas all mat från grunden av inköpta råvaror. Menyn följer de olika årstiderna, vilket innebär mycket primörer under våren och rotfrukter under hösten. Så långt det är möjligt använder vi svenska råvaror. Mycket av rotfrukter och grönsaker kommer ex från Gotland och levereras genom Sorunda Grönsakshallen. Vi har också leveranser av färskfisk från Kvalitetsfisk samt att Martin&Servera är vår största leverantör av kolonialvaror. 




Vi fikar med hembakt och firar årets högtider

Vi firar olika högtids- och temadagar under året, vilket sker genom ett nära samarbete mellan aktivitetssamordnaren och köket. Vi samlas ofta till gemensamma måltider och fikastunder i kombination med samtal, högtider eller musikstunder.

Bland annat firar vi prinsars och prinsessors födelsedagar, internationella kvinnodagen, midsommar och Nobeldagen. 

Kräftor, surströmming och glass!

Under året bjuder traditionen att vi samlas för kräftskiva, surströmmingslunch i växthuset, glasskaféer under sommarmånaderna, grillkvällar med allsång på vår fina uteplats och flera kafferep. 

Den 28 januari har Karl namnsdag och då passar vi på att bjuda in alla män boende på Edsätra till en herrlunch.



Måltiden är en viktig stund att kunna se fram emot.

Matsedel för varje vecka annonseras här på vår hemsida och på varje våningsplan. Boende får också ett eget förstorat exemplar för att kunna ta del av vad som kommer att serveras under veckan. 


Hemkänsla och trivsel är viktigt på Edsätra och därför är vårt porslin särskilt framtaget för att ge de boende igenkänning med 60-talsinspirerad design. Servisen har en speciell utformning, med tydligt avgränsade kanter och en fördjupning så att maten ligger kvar centralt och inte åker av tallriken vid svårigheter att få upp maten på besticken. 

Vi har tagit fram färgkoden på den gröna randen, och den har sen målats med pensel för att få det slutresultat vi önskade.

Bokning av samlingssal och beställning av mat

Bokningar av samlingssal och beställning av mat och fikabröd, tårtor och dylikt görs till kökschef Mattias Eriksson.

Boende på Edsätra, deras anhöriga och närstående kan boka samlingssalen för släktsammankomst eller födelsedagsfirande utan kostnad. Vid bokningar av samlingssalen beställs all mat, fikabröd och dryck från köket.

För utbud och prisförfrågan:Prislista PNG 2024




Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Edsätra vård- och omsorgsboende använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies